Gluteenittomat Angel food- kuppikakut

Angel food kuppikakut sopivat ihanasti tuoreiden mansikoiden kanssa nautitavaksi!

Angel food kakku on ehkä sinulle jo tuttu, vaikka siihen ei törmää kovin usein oikein missään. En ole kahviloissa nähnyt tätä ihanaa, unelman keveää kakkua ja suomalaisia reseptejäkin tulee vastaan harvakseen. Alkuperäisen reseptin salaisuus on täydellisen valkuaisvaahdon vatkaaminen ja ”cream of tartar ”, viinikivi. Kakulle on myös oma vuokansa, joka on tasareunainen ja vuokaa ei voidella ollenkaan.

Tämä ohje on kuitenkin nopea, helppo ja kuppikakkujen tekoon et tarvitse erikoiskikkoja!

 

Etsitkö lisää gluteenittomia reseptejä?

Enkelten kakut ja herkut  e-kirja tarjoaa 20 suussasulavaa herkkuleivonnaisreseptiä jotka sopivat moneen erityisruokavalioon

Enkelten ruoan on tarkoitus tuoda hemmottelua, hyvää oloa ja mielihyvää, joten tämän reseptikirjan pääpaino onkin makeissa herkuissa ja leivonnaisissa.

Valmistetaan ja syödään herkkuja jotka näyttävät ja maistuvat taivaalliselle, makuja jotka saavat sielusi laulamaan!

 

Gluteenittomat Angel Food kuppikakut

9-10 kpl

5 kananmunan valkuaista

1 dl + 2 rkl erikoishienoa kidesokeria

1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoa ( Käytin Pirkka- merkkistä )

1/2 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1 tl vaniljasokeria

 

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Laita huoneenlämpöiset kananmunan valkuaiset reilun kokoiseen leivontakulhoon.

Laita toiseen kulhoon gluteenittomat jauhot, perunajauhot ja 1 dl sokeria.

Lisää kananmunan valkuaisten joukkoon leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri ja vatkaa kunnes vaahtoon muodostuu pehmeitä huippuja. Lisää 2 rkl sokeria pienissä erissä vatkaten koko ajan. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon varovasti käännellen tai käsivispilällä varovasti sekoitellen.

Lusikoi taikina 9-10 muffinssivuokaan ja aseta vuoat muffinssipellille niin saat kauniin tasakokoisia kuppikakkuja.

Paista 20 min ja älä avaa uuniluukkua paiston aikana.

Jäähdytä kuppikakut hyvin ja pursota kypsien kakkujen päälle kermahuntu. Koristele mansikoilla ja tarjoa halutessasi myös mansikkahilloa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *