Joulun ihanin taatelikakku

Tämä mehevä taatelikakku on ikuinen suosikkini kaikista joulukakuista. Se on mehevä ja runsas, sekä tietenkin paranee vain vanhetessaan 🙂

Kakku viihtyy kostean koristelun vuoksi mieluiten jääkaapissa.

Joulun ihanin taatelikakku
( kolme isoa kakkua tai muhkea uunipellillinen )

500 g kivettömiä taateleita
5 dl vettä
500g voita tai margariinia
5 kananmunaa
4 dl sokeria
2,5 dl kermaviiliä
1 rkl vaniljasokeria5 tl soodaa
n. 600 g vehnäjauhoja ( vajaa 9 dl )

Halutessasi 5 tippaa eteeristä Lemon PLUS öljyä. ( Sitruunaöljy syventää kakun makua )

Erilaisia kuivahedelmiä ja pähkinöitä koristeluun
Päälle hyytelösokerilla tehty kiille johon on lisätty 3 rkl rommia tai madeiraa, myös rommiaromi sopii hyvin.

Keitä taatelit pehmeäksi 5 dl:ssä vettä. Siirrä kattila levyltä ja lisää paloiteltu voi taateleiden joukkoon sulamaan. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermaviili. Sekoita vaniljasokeri ja sooda jauhoihin ja lisää joukkoon. Sekoita lopuksi taikinaan taateli-rasvaseos.
Kaada taikina hyvin voideltuihin ja leivitettyihin sydämenmuotoisiin tai pyöreisiin kakkuvuokiin tai leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 175 asteessa n.50- 60 min. Levykakkua n. 45 min.

Kun kakut ovat jäähtyneet, kumoa ne ja koristele kuivahedelmillä ja pähkinöillä. Valmista pakkauksen ohjeen mukaan hyytelösokerista liemi ja mausta se rommilla tai rommiaromilla. Sivele sokeriseosta kuivahedelmien päälle.

Nautinnollista joulunaikaa!

 Satu