Jumalatarkonvehdit

Valmistetaan Jumalatar- konvehteja!

Jumalatar-konvehdit tarjoavat unohtumattoman makuelämyksen, jossa yhdistyy herkullisuus, luksus, terveellisyys ja tietenkin ripaus taikaa.✨

Ihanat taatelisuklaakonvehdit syntyivät kun jääkaappiin oli unohtunut paketillinen tuoretaateleita ja halusin saada ne nopeasti pois käsistä. Ajatus raakakakusta iltatuimaan tuntui liian työläältä, mutta toisaalta jokin suloinen suklaaherkku houkutteli...Päätin valmistaa raakasuklaata ja yhdistää siihen herkullisen pulleita tuoretaateleita, vähän eteeristen öljyjen taikaa ja lempeää lakritsia...

Niin hyvää ja terveellistä herkuttelua kaiken lisäksi!

 

Jumalatarkonvehdit

n. 15 kpl.

15 kpl tuoretaateleita kivet poistettuna

reilu 1 dl ( 65g ) kaakaovoita tai kookosöljyä

1 rkl kookossokeria

1 tl hunajaa

2 rkl raakakaakaojauhetta

1/2 tl vaniljajauhetta tai tahnaa

1 rkl mantelivoita

hyppysellinen ruususuolaa

1 tl lakritsijauhetta

1 tippa eteeristä laventeliöljyä

1 tippa eteeristä piparminttuöljyä

( Tutustu öljyihin TÄÄLLÄ )

Koristeluun mm. pähkinöitä, raakakaakaonibsejä, kuivattuja ruusunlehtiä, kuivattua, syötävää laventelia...Sulata kaakaovoi tai kookosöljy lempeästi vesihauteessa.

Ota siitä 1/4 dl erikseen pieneen kulhoon, johon sekoitat teelusikallisen hunajaa. Tästä määrästä tulee "valkosuklaata" jolla koristelet myöhemmin konvehteja.

 

Lisää loppuosaan kaakaovoita/ kookosöljyä, raakakaakao, kookossokeri, vaniljajauhe, mantelivoi ja ruususuola. Pidä edelleen kulho lämpimässä vesihauteessa ja sekoita kaikki ainekset kunnes suklaamassa on tasaista. Jaa nyt valmis suklaamassa kolmeen eri kulhoon ja mausta yksi osa laventeliöljytipalla, yksi osa piparminttuöljytipalla ja yksi osa lakritsijauheella.

 

Ota 15 kpl tuoretaateleita ja poista niistä kivet. Avaa taatelit ja aseta jokainen pieneen muffinssi tai konvehtivuokaan. Laita vuoat tasaiselle alustalle joka mahtuu pakastimeen jähmettämistä varten. Jaa maustetut kaakaomassat tasaisesti taateleiden päälle vuokiin. Koristele pähkinöillä ym. ja aseta konvehdit hetkeksi pakastimeen.

Alussa erikseen otetulla pienellä valkosuklaamassalla voit koristella osan konvehdeista, mutta tee se vasta kun olet jähmettänyt konvehdit ensin pakastimessa.

Säilytä valmiit konvehdit jääkaapissa tai pakastimessa jossa ne säilyvät hyvin.

Nautinnollisia konvehtihetkiä!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *