Vegaaninen sitruunakakku

Unelman ihana sitruunakakku!

Unelman ihana vegaaninen sitruunakakku!

 

 

Tämä vegaaninen sitruunakakku voi olla vaikka juhlissa kahvipöydän kuningatar kun pursotat kuorrutuksen kauniisti ja koristelet houkuttelevasti. Vaihtoehtoisesti voit tehdä toki kuppikakkuja, jolloin saat myös näyttävän pursotuksen joka kakkuseen. Kakun väliin sivellään raikas Lemon curd- kerros. Tätä kakkua pieni pala riittää taivuttamaan kakkuhimon!

 

 

 

Lisää uskomattoman ihania kakkuja löydät Enkelten kakut ja herkut e-kirjastani!

Kaipaatko herkkuhetkeä, joka sopii jokaiselle? Tervetuloa maailmaan, jossa gluteenittomat herkut valloittavat makunystyräsi!

Lähenevät juhlat saattavat herättää pohdintaa erityisruokavalioista ja herkkuvaihtoehdoista. Marketin valmiit kakut saattavat tuntua tylsiltä ja ovat täynnä lisäaineita. Entäpä jos voisit loihtia omasta keittiöstäsi juuri sellaisia herkkuja, jotka saavat veden kielelle ja ilon sydämeen?

Enkelten Kakut ja Herkut e-reseptikirjasta löydät juuri ne makuelämykset, joita olet etsinyt!

Enkelten kakut ja herkut e- reseptikirjasta löytyy 20 ihanaa herkkua jokaiseen makuun!

 

Vegaaninen sitruunakakku 12 palaa

Kakkupohja:

3,5 dl soijamaitoa ( kauramaitokin käy )

1 rkl omenaviinietikkaa

100 g vegaanista margariinia

200 g hienoa sokeria

1 sitruunan raastettu kuori

1 puolikkaan sitruunan mehu

2 tl vaniljasokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

 

Väliin:

Lemon curd -tahnaa & ohut kerros kuorrutusmassaa

 

Sitruunainen kuorrutus:

200 g vegaanista margariinia

440 g tomusokeria

1 rkl Lemon curd- tahnaa

1 rkl sitruunan mehua

1 tl vaniljasokeria

 

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjavuoka ( halk. 22 cm. ) leivinpaperilla.

Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista sitruunan mehu ( Jos mehua jää yli, tee siitä ihana sitruunavesi itsellesi 🙂 )

Yhdistä soijamaito ja omenaviinietikka. Seos juoksettuu hieman ja muistuttaa piimää. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä Vehnäjauhot, leivinjauhe, sitruunan kuori, vaniljasokeri ja suola.

Lisää margariini-sokerivaahtoon vuoronperään varovasti sekoittaen jauhoseosta ja soijamaito-omenaviinietikkaseosta.

Kaada kakkuvuokaan ja paista n. 45 min kunnes kakun pinta on kauniin vaaleanruskea ja tikkuun ei tartu taikinaa.

Anna kakun jäähtyä hyvin.

 

Valmista kuorrutus. Vatkaa margariinia sähkövatkaimella ja lisää koko ajan tomusokeria siivilän läpi ettei kuorrutteeseen jää sokeripaakkuja. Vatkaa joukkoon myös lemon curd- tahna, sitruunan mehu ja vaniljasokeri.

Kun kakku on jäähtynyt, halkaise se kahteen osaan. Sivele väliin lemon curd- tahnaa pari ruokalusikallista. Voit sipaista tahnan päälle myös ohuen kerroksen kuorrutemassaa.

Laita kakun kansi osa päälle ja pursota kauniita ruusukkeita runsaasti kakun päälle. Koristele esim. sokerimassa-koristeilla, syötävillä kukkasilla ja sitruunan kuorella.

Kakku säilyy kylmässä hyvin n. 5 päivää.